pühapäev, 3. november 2013

Cool nädalalõpp Tallinnas!

Otsustasin Peebu ja Valeviga, et suundume nädalavahetuseks Tallinnasse, et mängida kaks turniiri ning anda hinnang uuele Olympic Casinole.

Need, kes ei tea, siis Park kasiino vahetas asukohta. Nüüdsest asub Eesti esinduskasiino Radisson Olümpia hotellis.
Reedel, Triobeti Livei ajal toimus uhke kasiino avamine, sai snäkke, veini, shampust ja kooki.

Uues Olympicus on kordades rohkem ruumi, uued laua- ja toolikatted, uus kujundus ning endine Olympicu esindusvärv sinine on nüüdsest tumepunane, või noh, vähemalt jäi mulje selline, sest kasiino seinad, laed, skilli- ja pokkerilauad olid uute tumepunaste lauakatetega. Tekkis justkui tunne, et oleksin mõnes välismaises kasiinos ja varsti on algamas heads-up James Bondiga. Praegune shikk roosakas-punakas toon sobib kordades paremini, kui sinine.

Aga aitab reklaamist, nüüd asja juurde.
Peebu ja Valeviga saabusime eelkõige Triobet ja Paf Livele.

Triobetil ei õnnestunud stacki suureks saada ning langesin kella 23 ajal.
Otsustav jaotus oli Markku vastu: QQ vs AJo preflop allinn, kui floppi sadas A ning olin peaaegu busto. Paar korda õnnestus Henri vastu edukalt flipata, kuid lõppudelõpuks flippas tema paremini.

Kuid sellega ei lõppenud meie mõnus õhtu. Meil oli toas kaks pudelit rummi ning hakkasime seda lahendama. Lõpuks, kui cocacola otsa sai, siis suundusime alla. Kuna cashilauad olid mängijate poolt hõivatud ning waitinglistid pikad, siis otustasime rulli geneda. Kes siis uue laua taga ei tahaks mängida?
Alguses tõmmati meile konkreetne reha, kuid õnneks saime omadesse tagasi.

Tegime väikse pausi ning pidasime plaani. Peep tahtis ööklubisse minna, kuid minu ja Valevi arvates ei tundunud see eriti mõistlik plaan, sest kell oli 04 öösel ning enamus pealinna meelelahutusasutusi suletakse 05-06 ajal.

Suundusime tagasi rulli.

Mingil hetkel tabas ühte meie liiget räige hiiter (nime ei maini :D). Härra hittis iga spinniga ning 1-2€sed panused tekitasid lauale hiiglasliku mäe.



Kell 06 tegime hit and runni ning suundusime hotellituppa. Plaan oli magama jääda, kuid ilmselgelt oli see mõte juba ammu hukule määratud. Ajasime kaks tundi möla, kuni otsustasime hommikusöögile minna.
Radisson Olümpia hommikusöök oli päris kõva, üks paremaid, mida ma eales saanud olen.
Ladusime kõhud täis ning otsustasime 26nda korruse basseini ja sauna külastada. 
Päevale tõmbasime kriipsu kell 10.30, kui jõudsime tagasi tuppa ning jäime magama.

Kella 13 ajal ärkasime ülesse, kuid oh seda käginat ja hala. Ei olnud muud varianti, kui end ülesse ajada ning kella 15ks turniirile minna.

PAF Live
Buyin: 70€
Stack: 30k
Lvl: 20min
Esikoht: 1920€

Nagu minule kombeks, siis suutsin taaskord esimese nelja leveliga pool stacki maha mängida. Ükski bluff ega barrel ei töötanud.
Viienda leveli alguses hakkasin oma stacki kasvatama, 15k pealt tagasi 30k peale ning siis sõin end tükk-tüki haaval suuremaks. Minu imidž oli hea, kõik asjad maksti kinni- minu ainuke töö oli top paariga potsize bette teha.

Esimene duubel oli QQ vs AKo preflop allinn, floppasin neliku ning AK oli drawing dead. Tõusin 55k peale.

Paar ringi hiljem sain suure duubli, kui preflop callisin UTG avangut AKs-ga, sest mul oli plaan tagumisi mängijaid trappida. Plaan ebaõnnestus, sest keegi ei shovenud ning me vaatasime viiekesi floppi. Flopi checkisime läbi ning turni saabus äss. Board oli QT5A. UTG checkkis, ma vajutasin 22k potti 7,2k. Valev BB-lt callis.
River on ultimate blank 3. Backdoor mast kokku ei tulnud.
Pot oli ca 36k ning ma otsustasin shoveda 38k. Miks nii suurelt? See oli kõige ideaalsem spot fat valueks, sest Valev oli mõni ring varem sarnases olukorras olnud ning siis ta callis A9-ga kõik kolm tänavat sh riveri overbet shove.
Valev tank-callis ja muckis, ma tõusin 110k peale, mis oli kõvasti üle avg.

Edasine oli justkui filmis, kõik käed pidasid, nupud sain ees sisse, flipid tulid koju.
Mõtlesin, et see oli hiiteri tipp, kuid ei, see oli alles algus.
Rahasid sai 12 mängijat ning viis enne rahasid läks alles andmiseks.

Kuna blindid olid suured ning mängijate stackid lühikesed, siis tihtipeale avades olin sunnitud teiste mängijate allinne callima, sest olin commited ning katsin neid ära.

Soome daam Marianna sai korralikult tuppa: AJ vs KK , turni A.
Esimesel kohal istunud neiule tegin liiga: A8s vs JJ, floppasin nut-masti!
Kolmas kannatanu oli Kristiina, kes samuti ei pääsenud minu hõõguvast toolist: 99 vs QQ, river 9!

BANG, kolm naisterahvast tõmbaisn välja ca kolmekümne minutiga.

Minu stack kasvas iga ringiga. Mulli saabudes tabasin jackpoti.
UTG-st leian QQ. Nonii, limpsin huuli, tatti pritsib suunurgast. Teen standard avangu ning kõik foldivad BB-ni. Ta otsustab 3-bettida. Ma 4-bet shoven ja saan snap-calli. Klassikaline coinflip: QQ vs AKo.
Flopi aknas on taaskord Q! Härra on surnud ning kirss tordile on riverisse saabuv teine Q, ehk taaskord nelik.

Ulme, kaks korda õhtu jooksul QQ vs AKo preflop allinn, ma hitin neliku ning mis veel uskumatum- diiler oli sama :).
Kas tundub rigged? Minuarust küll.

Finaallauda minnes olin 2. stackiga. Esimese stackiga oli üks noor rootslane, keda tean Superweekendi ajast - väga asjalik ning agro mängumees. Kahjuks sattus ta minu vasakule käele.

Finaallauas võtsin kontrolli endapeale. Avasin peaaegu igat kätt, sest kõik ainult foldisid ning ootasid rahahüppeid.

Minu plaani segas rootslane, kes mitmel korral hakkas mulle vastu, ta callis, 3-bettis ja jebis mu ajusid korralikult. Keeruliseks tegi asja see, et ta on väga hea mängumees ning meil kahepeale oli 750k + 600k, ehk 1,35milli chippi 3,1miljonist. Seega ma ei soovinud tema vastu flipata või sattuda cooler-olukorda, kui teistel mängijatel on 90-200k stackid.

Aga õnneks eelnev hiiter polnud kadunud ning tool hõõgus samamoodi nagu eelmises lauas, võitsin peaaegu kõik suured potid rootslase vastu.

Järgnev pott jääb mulle vist eluks ajaks meelde, sest see oli midagi sürri. Üritan maalida täpse pildi sellest, mis toimus minu peas, lauas ning miks ma otsustasin midagi sellist teha.

Mul 600k.
Rootslasel 700k.
Avg 290k, 9 mängijat alles (enamus on väga shordid, 150-200k kandis).

Blindid 12-24k, ante 3k.

Ma BTN. Folditakse minuni, vaatan kaarte: 44.

Teen standard avangu 51k.
SB fold.
BB rootslane callib kiirelt.

Flop: Js Tx 6x.
Flop on suht halb, sest seal on kolm ülekaarti ning ta on ühekorra sellist floppi minu vastu check-raisenud, kui olen avanud ning cbettinud.

Rootslane checkib, ma otsustan võtta passiivse liini ning järgi checkida. Ma arvan, et siinkohal ma checkiks kõiki flopatud paare järgi.

Turn: Qs.
Turn toob lauale teise poti ning kohale jõudis paar reatõmmet.
Rootslane teeb kiire beti 76k.

Mul oli tema vastu read- kiire läbimõtlemata panus on bluff. Eelnevalt oli ta madehandide ja semibluffidega natuke mõelnud ning alles siis panustanud.

Tankisin mõnda aega ja otsustasin callida turni ning ka riveri, kui:
* kui see ei ole loogiline,
* board kisub raskeks,
* tema bet on väga kiire nagu turnis,
* üritab reppida liiga ebareaalset asja.

Iga teise mängija vastu ma oleksin flopil cbet/foldinud või turnis foldinud.

Callisin 76k.

River: Kx.
Board: J T 6 Q K
Backdoor potimasti kohale ei tulnud. A ning 9 annavad rea.

Nüüd läks huvitavaks. Härra bettis sama kiirelt ning seekord oli panuse suuruseks 128k.

Vajusin tanki.

Mõtlesin EMV 2013 Highroller turniiri QTs käele ning Imre Leiboldi sõnadele:"Usalda oma readi" ning "Ära muuda oma readi!"

Mõtlesin läbi milliseid käsi ma võidan ning mida ta üritab reppida. Kogu see jaotus oli lihtsalt nii fcked up, et jube. Ainukesed käed, mida ta üritab reppida on Ax ja 9x, ehk rida. Ühegi teise käega ta riveril ei panustaks, sest iga paariga on tal showdown valuet.

Aga kuidas saab tal olla Ax? Ta 3-betiks igat keskmist ja tugevat ässa preflop, või calliks preflop mu avangu ning checkiks riverini/showdownini.
Ta ei hakkaks raiuma JT6Q boardil nt A7ga?
Okei, võibolla tõesti ta teeks seda, kuid ma olin tsoonis ning kõik mu readid töötasid, seega ma ei saanud eksida.
 Ma lihtsalt ei tahtnud uskuda seda muinasjuttu, mida härra Zitting mulle jutustada üritab.

Tank callisin.

Nii, kui ütlesin call, siis poiss vaatas mulle silma ja ütles:"You're good, you win!". Aga ta ei visanud oma kaarte ära. Minu süda jättis paar lööki vahele, sest olin kindel, et:"Nonii, poisil on mingi väga nõrk paar ning ta keeras selle bluffiks. Äkki on 6? Vuihhh..."

Diiler palus tal kaardid lahti teha ning ta näitas 78o, ehk ehedat õhku. Ma keerasin lahti 44 ning laud ol shokis, kõik oigasid ja imestasid, et mismõttes, kuidas on see võimalik jne.

Te oleks pidanud nägema rootslase pilku. Tema silmad klaasistusid, seal oli näha Süüria keemiarelva, mis just oli lõhkenud. Härra tõmas näost valgeks.
See pot 550k. Average stack oli sel hetel 290k- ulme!

Edasine oli kerge, sest rootslane ei tulnud mu vastu enam kordagi, ta ei 3-bettinud ega abusenud mind.

Võtsin mõned mängijad välja, kuid samal ajal ei tegelenud aktiivse varastamise ning stacki kasvatamisega. Blindid olid suured ning iga ring röövis jubeldalt klotsi.

Kaotasin allinni K9s vs 99 - short sai duubli.
Õnneks sain raha tagasi, sest kustutasin rootlase viimase küünla. Ta shoves EP-st oma väikse stacki ning ma callisin BBst ühe ässa pealt. A8s vs JTo. Floppi sadas A ning sajonaara.

Pakkusin poistele diili. Soovisin vähemalt 1600€ (esialgne esikoht oli 1920€). Ülejäänud kolm mängijat oleks saanud igaüks 1020€.
Kõik olid nõus peale Janno.

Paar kätt hiljem kaotasin megapoti Jannole, sest otsustasin ise ebareaalse liini võtta tema ebareaalse liini vastu. Ma olin kuni riverini ees, kuid Janno turni saadud open-ended reatõmme tuli riverisse kokku ning andsin riveris kõvasti ära.
Olin suht tildis, sest kukkusin 500k peale- mul oli sama suur stack, kui teisel kahel shordil (okei, natuke rohkem).

Aga mäletate mu hõõguvat tooli? Ring hiljem jagas diiler haige cooleri, mulle AA ning Indrekule QQ - maha plangud ning mulle rasvane duubel - ma olin tagasi mängus!

Taaskord alustasime läbirääkimistega. Lõime numbrid kokku ning keegi ei osanud öelda, kui palju ta raha soovib. Lõpuks lausus Janno, et tahab 1500€. Kuna minul ja Jannol oli sarnane stack (tal grammineke rohkem), siis soovisin ise ka 1500€. Kolmas mängija Priit oli 1040€-ga rahul, lõime käed ning mängisime karika peale.

Paar ringi peale diili kaotasin teise coinflipi, kui preflop läksime Jannoga allinni: 44 vs AQo. Flop oli päris magus A32, kuid ma ei hittinud. Langesin 390k peale (blindid 40k-80k-10k ante).

Käsi hiljem võttis Janno Priidu välja ning algas heads-up.

Esimene käsi oli Kx 8s - kõige kergem allinn ever. Janno snappis: K8o vs TT.

Flop: Ts 7s 2x
Turn: Ks - SWEAT, mulle tekkis flushdraw!
River: Js - BOOOOOOOOOOOOOOOM, mulle mast ja sain duublisse.

Janno oli üsnagi suures tildis.
Võitsin enamus HU käsi, sest olin agrom, kui tema. Olin taaskord tõusnud chipliidriks ning siis see juhtus:

Ta minraiseb buttonilt ning ma otsustan callida Q8o-ga.

Flop: Qs 9x 3s
Ma check, ta teeb kiire beti. Parim liin tundus olevat shove ning seda ma tegingi. Sain suht kiire snap-calli.
Olin ees Qx 8s vs Ax 9s.
Turn: 4s ! Ta sai lisaks flushdraw.
River: Xx , kõik läks mööda ning minule võit. 




















Turniir lõppes 04.30, andsin kiire intervjuu Pokernewsile ning liikusin hotellituppa magama.
Passisin tunnike arvutis ning mõtlesin, et lähen hoopis seitsmese bussiga Tartusse.

 Terve tee Tartusse kirjutasin seda postitust, ehk 2h ja 6min.
Kohe hakkan teksti, pilte ja õigekirja üle kontrollima, mis võtab täiendavad 60minutit.
Ärge pahandage, kui kuskil näete näpukat ja türkiviga - ma olen 19h jutti üleval olnud ;).

Ideaalne start uuele kuule!
GL



Kommentaare ei ole: